Welcome to Breast Enlargement World

RINTOJEN ANATOMIA

Tam. 11, 2010. Naisen rinnat muodostuvat useasta rasvakudoskerroksesta, maitorauhasista ja sidekudoksesta. Rintarauhaset voivat muuttua usean tekijän vaikutuksesta. Kuukausikierto, raskausaika tai vanheneminen voivat olla tällaisia muutostekijöitä. Rinnat sijaitsevat rintakehän päällä.

Ulkoneva rinnan osa, nänni, ja sitä ympäröivä, väriltään tummempi nännipiha, sijaitsevat rintojen keskiosassa. Nänni sijaitsee keskellä nännipihaa. Yleensä nänni on muodoltaan sylinterin tai kartion kaltainen. Nännin koko vaihtelee yksilökohtaisesti, mutta on suhteessa rintojen kokoon. Nännin ulkopinta on epäsäännöllinen ja poimuinen johtuen pinnalla olevista lukemattomista nystyistä ja poimuista. Nännin päässä avautuvat maitorauhasista lähtevät maitotiehyet.

Nännipiha on ympäröivää ihoa tummempi, halkaisijaltaan noin 15-25 millimetrin kokoinen alue, joka sijaitsee rinnan etuosassa. Nännipiha on hieman ulkoneva sisällään sijaitsevien, muodoltaan epäsäännöllisten talirauhasten, ns. Morgagnin nystyjen vuoksi. Nännipihan ulkonäkö ja koko voivat muuttua huomattavasti raskauden aikana. Aiemmin mainittu sidekudos yhdistää rintarauhaset ihon ulkopintaan. Maidontuotanto järjestyy rintarauhasista nänniin avautuvien maitotiehyeiden kautta.

Jokainen maitotiehye avautuu nännin päähän. Maitotiehyet kiinnittyvät ihoon sidekudoksen avulla, jota jotkut asiantuntijat kutsuvat Cooperin kannatussiteiksi. Toisaalta maitotiehyet kiinnittyvät rintalihakseen. Maitotiehyeitä peittää kaksi solukerrosta: sisäinen ja yhteinen, epiteliaalisista soluista muodostuva ja ulkoinen ja epäyhtenäinen, miopetiaalisista soluista muodostuva kerros.

Rintarauhasen muoto ja tehtävät vaihtelevat sen kehityshetken, sekä solujen lisääntymisen, eriytymisen ja apoptoosin, ohjelmallisen solujen kuoleman, mukaan.

 


Tämä opas on tarkoitettu vain tiedotustarpeisiin. Rintojensuurennusmaailma.com ei vastaa menetyksistä, vahingoista, loukkaantumisista tai sairauksista, jotka aiheutuvat tai väitetään aiheutuvan suorasti tai välillisesti oppaassa esitetyistä tiedoista tai tietojen puuttumisesta tai tässä oppaassa esitettyjen harjoitteiden, menetelmien ja tekniikoiden käytöstä tai väärinkäytöstä. Sitemap